Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθεσιμότητα για το αυτοκίνητο και τις ημερομηνίες που επιθυμείτε παρακαλούμε καλέστε μας στο +30 211 4128904 προκειμένου να σας εξυπηρετήσουμε τηλεφωνικά.

1. Ηλικία Οδηγού

Ελάχιστο όριο ηλικίας ορίζονται τα 21 χρόνια.

2. Άδεια Οδήγησης

Ο μισθωτής-οδηγός και κάθε επιπλέον οδηγός πρέπει να είναι κάτοχος ελληνικού, ευρωπαϊκού ή διεθνούς διπλώματος οδήγησης που να έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν την έναρξη της ενοικίασης

3. Τρόπος Πληρωμής  

Απαιτείται η προσκόμιση πιστωτικής κάρτας για εγγύηση, ακόμα και αν η εξόφληση της ενοικίασης γίνει με μετρητά. Σε κάθε περίπτωση η ενοικίαση προπληρώνεται.

Δεκτές γίνονται και χρεωστικές κάρτες

4. Εγγύηση

Κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου θα δεσμευθεί ποσό εγγύησης το οποίο θα επιστραφεί με την λήξη της ενοικίασης εφόσον δεν έχουν προκύψει απλές χρεώσεις.

Ποσό εγγύησης με μετρητά γίνεται δεκτό κατόπιν συνεννόησης. Η εγγύηση για τις κατηγορίες A, B, C, D, F  ορίζεται στα 700 ευρώ, για τις κατηγορίες E, G, H, I  ορίζεται στα 1000 ευρώ και για τις κατηγορίες J, K, L στα 1200 ευρώ.             

5. Καύσιμα

Ο μισθωτής έχει την υποχρέωση να επιστρέψει το αυτοκίνητο με ποσότητα καυσίμου κατά την οποία το παρέλαβε. Σε περίπτωση που το επιστρέψει με μικρότερη ποσότητα υπάρχει κόστος 15 ευρώ για κάθε όγδοο που λείπει (με δεδομένο ότι η ποσότητα υπολογίζεται σε όγδοα). Σε περίπτωση που κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου το ρεζερβουάρ έχει περισσότερα καύσιμα δεν υπάρχει καμία υποχρέωση επιστροφής χρημάτων.

6. Παράδοση-Παραλαβή

  • Για παράδοση-παραλαβή εκτός ωραρίου λειτουργίας υπάρχει επιβάρυνση 20 ευρώ.
  • Για παράδοση-παραλαβή στο λιμάνι Πειραιά υπάρχει επιβάρυνση 10 ευρώ.
  • Για παράδοση-παραλαβή στο αεροδρόμιο υπάρχει επιβάρυνση 20 ευρώ.
  • Για παράδοση-παραλαβή στο κέντρο Αθήνας και στα προάστια Πειραιά υπάρχει επιβάρυνση 7 ευρώ.
  • Για παράδοση-παραλαβή στο υπόλοιπο Αττικής υπάρχει επιβάρυνση 12 ευρώ.
  • Δεν υπάρχει χρέωση για παράδοση-παραλαβή στην έδρα μας

7. Πρόστιμα-Παραβάσεις

Όλα τα πρόστιμα και οι διοικητικές ποινές επιβαρύνουν τον μισθωτή.

Σε περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων κατά τη διάρκεια της ενοικίασης ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τυχόν πρόστιμο ενώ θα πληρώνει σαν ημέρα ενοικίασης κάθε μέρα που το αυτοκίνητο μείνει χωρίς πινακίδες μέχρι την επιστροφή τους.

8. Εξτρά Χρεώσεις

  • Επιπλέον οδηγός :  3 ευρώ + ΦΠΑ/ΗΜΕΡΑ
  • GPS : 4 ευρώ + ΦΠΑ/ΗΜΕΡΑ
  • Αλυσίδες χιονιού : 5 ευρώ + ΦΠΑ/ΗΜΕΡΑ
  • Παιδικό κάθισμα : 6 ευρώ + ΦΠΑ/ΗΜΕΡΑ

9. Κράτηση

Κρατήσεις γίνονται σύμφωνα με την κατηγορία και όχι με συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτου. Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας στην κατηγορία που επέλεξε ο πελάτης, η Grecars είναι υπεύθυνη να παρέχει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας δίχως επιπλέον χρέωση.

10. Περιορισμοί

Α) Απαγορεύεται η οδήγηση εκτός εθνικών συνόρων

Β) Απαγορεύεται η μεταφορά με πλοίο εκτός αν υπάρξει έγγραφη έγκριση από την Grecars. Τυχόν ζημιές που θα προκληθούν κατά την μεταφορά επιβαρύνουν τον μισθωτή.

Γ) Απαγορεύεται η οδήγηση από πρόσωπο ηλικίας κάτω των 21 ετών.

Δ) Απαγορεύεται η οδήγηση από πρόσωπο που δεν διαθέτει άδεια οδήγησης ή την κατέχει λιγότερο από 1 χρόνο.

Ε) Απαγορεύεται η μεταφορά περισσότερων επιβατών απ’ ότι ορίζει η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

ΣΤ) Απαγορεύεται η μεταφορά βαρέων αντικειμένων, δύσοσμα εμπορεύματα, ναρκωτικά ή όπλα.

Ζ) Απαγορεύεται η συμμετοχή σε αγώνες αυτοκινήτου, ταχύτητας, ειδικών διαδρομών κλπ.

Η) Απαγορεύεται η ρυμούλκηση άλλου αυτοκινήτου ή τρέιλερ.

11. Αλλαγή Τιμών

Οι τιμές μπορεί να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση.

12. Χιλιόμετρα

Η Grecars προσφέρει μέχρι 200 χιλιόμετρα ελεύθερα για κάθε ημέρα ενοικίασης.

Εάν ο μισθωτής επιθυμεί ελεύθερα χιλιόμετρα μπορεί να επιλέξει το πακέτο ελεύθερων χιλιομέτρων με χρέωση 5 ευρώ/ημέρα. Εάν δεν έχει επιλεγεί το πακέτο ελεύθερων χιλιομέτρων και εντοπιστεί υπέρβαση στο δωρεάν χιλιομετρικό όριο ο μισθωτής χρεώνεται με 0,2 ευρώ ανά επιπλέον χιλιόμετρο.   

13. Ακύρωση Κράτησης

Εάν επιθυμείτε ακύρωση κράτησης 14 ημέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη της ενοικίασης τότε δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση. Εάν επιθυμείτε ακύρωση κράτησης 7 ημέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη της ενοικίασης τότε ισχύει χρέωση 30% επί του συνολικού ποσού που ίσχυε για την κράτησή σας. Για ακυρώσεις σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 7 ημερών πριν την προγραμματισμένη έναρξη της ενοικίασης δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων.